Ken God my?

Wat ‘n diepgaande gedagte. Ek dink ons het almal grootgeword met die kennis van God en ek is seker dat jy op ‘n stadium in jou lewe God ontmoet het en ‘n intieme verhouding met God begin het. 1 Korintiërs 8: 3 “Maar as iemand God liefhet, word hy deur God geken”. Hierdie vers het my regtig laat dink oor wat ons soms as vanselfsprekend aanvaar. Ja, jy ken God, maar die vraag is: ken God jou? Maar as iemand God liefhet, word hy deur God geken. Laat ons dus die woord liefde afbreek. In 1 Korintiërs 13: 4-8 lees ons dat


Liefde geduldig is,
Liefde is nie afgunstig nie,
Liefde roem nie,
Liefde is nie trots nie.
Liefde oneer nie ander nie,
Liefde is nie selfsoekend nie,
 Liefde is nie maklik kwaad nie,
Liefde hou geen rekord van onreg nie
.
Liefde verlustig hom nie in die kwaad nie,
maar verheug hom oor die waarheid.
Liefde beskerm altyd
Liefde vertrou altyd,
Liefde hoop altyd,
Liefde volhard altyd.

Liefde faal nooit.


Dit is God se definisie van liefde en Hy het gesê: “As jy My liefhet, dan ken Ek jou.” Ja, jy ken God, maar die vraag is: het jy God lief volgens Sy definisie? Dit word baie duidelik uitgespel: “As jy Hom liefhet, sal jy deur Hom geken word. En as jy deur Hom geken word, is jou naam in die boek van die lewe geskryf.” God het in Johannes 14: 6 gesê: “Ek is die weg en die waarheid en die lewe. Niemand kom na die Vader behalwe deur my nie.”

Daarom wil ek julle met hierdie vraag laat:

Ken God jou?

Liefde groete

Die Ontdekker

Nog Sielskos Vir Die Lewensreis
Eensaam
Die Geel Roeibootjie
Waarvoor Gebruik Jy Dit?
Keuses Beinvloed Jou Hele Lewe
Hoop? Wat is Hoop?
Plasing No 0339

One thought on “Ken God my?

Leave a Reply

Your email address will not be published.